1. Legyen széles látószögű kamerája

Akár hegyvidéki panorámát, akár hosszan elnyúló tengerpartot fotózunk, jó, ha a telefonunkon a normál kamera mellett van egy 125 fokos lencse is. Egy ilyen mobillal még az örökké zsúfolt Rómában is magabiztosan vadászhatunk fotótémára: vége a turistatársakkal folytatott véres harcnak a Trevi-kút körül, hogy miénk legyen az egyetlen sarok, ahonnan belefér a képbe az egész szökőkút. Hiszen a nagy látószögű lencse szinte bárhonnan befogja a teljes teret. Egy ilyen, 13 megapixeles kamerával készített fotó kifejezetten drámai hatást fog kelteni otthon, a falon.

2. Lásson a sötétben is

Egy jó kamerás képességekkel ellátott telefon nemcsak szikrázó napsütésben, de borús, sötét időben is jól teljesít. Ha nem akarjuk, hogy a #barcelonabynight hashtaggel megosztott fotóink sűrű feketeségbe vesző alakokat mutassanak néhány fényfolttal a háttérben, akkor olyan telefont érdemes magunkkal vinni, melynek optikai képstabilizátora és f/1.8-as rekeszértéke tiszta, éles, elmosódás-mentes képek készítését teszi lehetővé.

3. Legyen hatalmas a képernyője, de férjen el egy kézben

Pénztárca, törölköző, gumimatrac, a hotelszoba kulcsa. Éppen elég cuccal kell zsonglőrködnünk, ha a vízpartra indulunk, legalább a telefon ne okozzon külön gondot. Egy jó mobil egy kézzel is könnyen kezelhető, úgyhogy könnyű rajta navigálni. Nem azért mert kicsi, hanem mert éppen megfelelőek az arányai. Tehát csak a kijelzője nagy, a háza nem. Ha a kedvenc filmünket és játékainkat is magunkkal visszük rajta, egy hosszú, eseménytelen repülőút során mindez életet menthet. Főleg, ha minden videós tartalmat Dolby Vision felbontásban élvezhetünk, mint az LG új G6-os telefonján.

4. Legyen tökéletesen nyaralásálló

A nyaralásálló telefon sosem ázik el, mert jól bírja a vizet. Így nemcsak a Balatonba, de a tengerbe is magunkkal vihetjük. Nem árthat neki az apró szemű homok, a por, a napsütés, illetve a forróság sem, de azt is jó eséllyel túléli, ha a plázsról hazafelé kicsúszik a táskából, és a sarkára érkezve landol a földön. Ha aktív pihenésre készülünk, esetleg egy trópusi túlélőtáborra fizettünk be, a legbiztosabb, ha egy G6-ot viszünk magunkkal.

5. Senkit se hagyjon le a képről

Aki nincs a képen, az ott se volt! Így szól az Instagram, a Snapchat és a Facebook kegyetlen törvénye. Márpedig ha éppen egy menő tetőteraszon szelfizünk a barátokkal, a kép szélére szorulók könnyen lecsúszhatnak a fotóról (a teraszról már ne is beszéljünk). Tehát jobb olyan telefonnal nekivágni az útnak, melynek szelfikamerája az egész társaságot látja, és mindenki vidáman belefér a képbe.

6. Egész nap bírnia kell

Amíg a napenergiával működő mobilok el nem terjednek, addig sajnos ki vagyunk szolgáltatva a telefonakku kényének-kedvének. Ha a nyaralás alatt folyamatosan fotózunk és videózunk, a nap végén bekövetkezhet a legrosszabb: éppen a legjobb beállítás közben villan egy utolsót az akkumulátor jele, és aznap már nem kerül újabb kép az SD kártyára. Válasszunk olyan telefont, melynek az akkuja tovább bírja szuflával, mint mi – a nyaralás alatt is.

(Forrás:telekomesit.hu / Fotó:pinterest)